Majitelé bytů v Praze údajně zneužívají situace

Na zneužívání situace po povodních poukazují mnozí nájemníci v Praze. Někteří soukromí majitelé činžovních domů jim totiž nechtějí najít náhradní ubytování i přesto, že už například v květnu oznámili likvidaci domu a měli tak zajistit nové byty. Teď ale chtějí všechno svést na povodně a řešení situace nechat na magistrátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zřícený dům v Karlíně

zřícený dům v Karlíně | Foto: Jan Rosenauer

Podle předsedy Sdružení nájemníků Stanislava Křečka ale jenom proto, že na jejich místě vybudují administrativní centra a nájemníky nechají na starosti státu. "Na Praze 6 firma nájemcům oznámila, že jim ruší nájem a žádá, aby byt vyklidili, přestože tento byt stojí. Samozřejmě pod záminkou že byt bude v rámci povodní bourán. Ti lidé nedostanou od toho soukromého vlastníka náhradní byty."

Magistrát ale podle Křečka přidělí náhradní byty pouze na dobu určitou a to na jeden rok. "Rada je jen taková vyvíjet tlak na městskou část, aby ty byty dávali na dobu neurčitou, anebo jim nezbývá než podat žalobu proti soukromým vlastníkům, že jsou povinni jim ten náhradní byt zajistit. Problém bude, jak donutit soukromého majitele, aby respektoval soudní rozsudek, to je problém výkonu našeho práva obecně."

Markéta Kaclová, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme