Mall.cz kvůli hackerskému útoku resetoval hesla 1,3 milionu zákazníků

Server Mall.cz se vyrovnává s útokem hackerů. Na svých stránkách pro zákazníky spustil speciální aplikaci a resetoval hesla více než milionu uživatelů. Firma při hledání pachatelů spolupracuje s policii.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hackeři dokážou proniknout i k citlivým údajům

Hackeři dokážou proniknout i k citlivým údajům | Zdroj: Pixabay

Na stránkách internetového prodejce Mall.cz si lidé můžou zkontrolovat, jestli i jejich údaje chtěli ukrást hackeři. Ověřit si to můžou v aplikaci, kterou najdou na adrese Mall.cz/bezpečnost.

Hacker napadl tři čtvrtě milionu účtů Mall.cz, e-shop se zákazníkům omluvil

Číst článek

„I když jsme z bezpečnostních opatření plošně resetovali hesla zhruba 1,3 milionu zákazníků, ne všech se problém týká, což si nyní mohou ověřit. Každým dnem také zaznamenáváme desítky tisíc uživatelů, kteří si nastavují nová hesla a bez problémů dále nakupují,“ říká pro Radiožurnál mluvčí Mall.cz Jan Řezáč. 

Hackeři se dostali k údajům z asi tři čtvrtě milionu - hlavně starších - účtů. Ohrožené byly především databáze z roku 2014. Podle vedení společnosti používá od loňska Mall.cz bezpečnější způsob šifrování a ukládání dat. Vedení firmy také kontaktovalo Úřad pro ochranu osobních údajů a spolupracuje s policií.

Kateřina Součková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme