Mezinárodní konference zdůrazňuje obnovitelné zdroje

V Bonnu dnes končí mezinárodní konference o obnovitelných zdrojích. Účastní se jí 3000 delegátů ze 150 zemí světa. Česko zastupuje osmičlenná delegace ministerstev průmyslu a obchodu a životního prostředí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rafinerie

rafinerie | Foto: Jan Rosenauer

Plénum má přijmout závěrečné dokumenty, jejichž společné motto charakterizuje kancléř Schrö takto: "Skrze obnovitelné energie - dosáhnout větší prosperity, rozvoje, lepší ochrany klimatu a více bezpečnosti."

Návrh závěrečné deklarace proto obsahuje společné politické cíle v zájmu vyššího podílu obnovitelných zdrojů. Upozorňuje na to, že příliš vysoké ceny energií a nedostupnost moderních zdrojů ve třetím světě omezují možnosti světového ekonomického růstu.

Konkrétní kroky nabízí Mezinárodní akční program, který má bonnské fórum také přijmout. Rozpory ale trvají nadále: kancléř Schröder například vidí energetickou budoucnost ve využití větru, bavorský premiér Stiober zase navrhuje návrat k jaderné energii.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme