Neokolkovaný alkohol nepřihlásila asi třetina obchodníků

Celníci odhadují, že seznamy neokolkovaného alkoholu neodevzdala až třetina z několika desítek tisíc podnikatelů a obchodníků, na které se tato povinnost vztahovala. Poslední termín vypršel včera večer. Přesný seznam provinilců budou celníci znát zítra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lahve polské vodky

Lahve polské vodky | Foto: polishvodka.com.pl

Podle tohoto seznamu celníci zahájí namátkové kontroly přímo v jednotlivých skladech a provozovnách, kde budou prověřovat, zda nedošlo k daňovému úniku. "V tuto chvíli zjišťujeme kolik subjektů bylo povinno odevzdat inventury lihových zásob. Našimi informačními kanály zjišťujeme, kdo odevzdal, kdo neodevzdal," řekl mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Rážek.

Podnikatelům, kteří seznam neokolkovaných lahví s alkoholem neodevzdali, hrozí až miliónová pokuta včetně propadnutí zboží. Rážek upozornil, že i sepsané zásoby neokolkovaného alkoholu budou obchodníci moci prodávat jen po omezenou dobu. "Inventarizovaný nekolkovaný alkohol se bude moci prodávat do konce roku. Od příštího roku by již tento alkohol v prodeji být neměl," dodal.

Vít Dvořák, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme