Nezaměstnanost je v Británii nejvyšší za uplynulých 10 let

Finanční krize v Británii neúprosně pokračuje - mnohé firmy nadále propouštějí a nezaměstnanost stoupla za čtvrtletí do konce května o rekordních 281 tisíc osob. Bez práce je tak 2 miliony 380 tisíc Britů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýn

Londýn | Foto: Marie Matúšů

Nezaměstnanost v Británii stoupla na 7.6 procenta, což je nejvíc za posledních deset let. Zvláště akutní je nezaměstnanost mezi mladými lidmi do 24 let věku. Takových je teď 726 tisíc z celkového počtu dvou milionů 380 tisíc lidí bez práce. Podle generálního tajemníka britské odborové ústředny Brendana Barbera je obzvlášť znepokojivé, že přes půl milionu lidí nemá práci více než rok.

"Naše krize nezaměstnanosti se ještě zvětší s tím jak nová generace mladých lidí vycházejících ze škol začne hledat práci," řekl Barber. Z výsledků nejnovější ankety BBC vyplývá, že dvě třetiny Britů znají někoho kdo během hospodářské recese přišel o práci. Ekonomové očekávají pokračující nárůst nezaměstnanosti s tím jak finanční nejistota trvá, i když ekonomické podmínky se začínají stabilizovat.

Přečtěte si také:
Evropská komise předloží svůj plán na boj s nezaměstnaností
Komise chce dát 500 miliard korun na boj s nezaměstnaností

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme