Nezaměstnanost v Jihočeském kraji v lednu stoupla

Na jihu Čech v lednu přibylo lidí bez práce. Počet nezaměstnaných překročil číslo 32 tisíc. To je téměř o čtyři tisíce více než na konci prosince. Nezaměstnanost tak činí 7,2 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Nejvyšší nezaměstnanost je na jihu Čech na Českokrumlovsku - 9,8 procenta, nejnižší na Českobudějovicku - 5,7 procenta. Největší meziměsíční přírůstek lidí bez práce přitom zaznamenaly v kraji okresy Jindřichův Hradec, Písek a Prachatice.

Jižní Čechy jsou nyní v celostátním srovnání na páté příčce - nejnižší nezaměstnanost je tradičně v Praze, dále pak následují Středočeský, Plzeňský a Královéhradecký kraj.

Na jedno volné místo, které teď v kraji mají k dispozici úřady práce, připadá téměř 13 uchazečů o zaměstnání.

Nezaměstnanost v celém Česku se v lednu zvýšila na osm procent. Údaje jsou podle nové metodiky, která stanovuje podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu.

Míra nezaměstnanosti v okresech v lednu 2013 | Foto: ČTK

Pavla Kuchtová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme