Nový portál Vasmajetek.cz má zpřehlednit prodej státního majetku

Úřady státní správy a samosprávy mohou zveřejňovat nabídky na prodej svého majetku na novém portálu Vasmajetek.cz. Představili ho jeho provozovatelé spolu s ministerstvem pro místní rozvoj a Asociací realitních kanceláří. Státu a radnicím by měl tento systém zvýšit výnosy z prodeje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klávesnice. Ilustrační foto.

Klávesnice. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Internetový portál Vasmajetek.cz vyhledává a zveřejňuje dražby, aukce a prodeje majetku státu, krajů, měst a obcí a exekučně zabaveného majetku. Veřejnost, firmy a investoři je tak nemusí hledat na nejrůznějších adresách, vývěskách a úředních tabulích.

Přehledné informace na jednom místě mají do dražeb a aukcí přivést více zájemců, a tak zvýšit výslednou cenu.

Organizátoři projektu navíc slibují, že prodeje budou transparentnější a majetek se dostane rovnou do rukou těch, kdo ho budou užívat. Zatím na něm vydělávají překupníci, kteří mají čas a možnosti dění kolem dražeb sledovat.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme