Obchodní řetězce vychází zákazníkům o Vánocích vstříc, otevírací doba je delší

Na poslední chvíli ještě řada lidí shání dárky nebo nakupuje jídlo na štědrovečerní večeři. A české obchodní řetězce tomu přizpůsobily otevírací dobu. Několik z nich otevře i na Štědrý den.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakupování (ilustrační foto)

Nakupování (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Například hypermarkety Globus budou dnes otevřené do jedenácti hodin večer. Prodlouženou otevírací dobu mají také hypermarkety a supermarkety Albert, nakoupit tam můžete do půlnoci. Do jedenácti hodin mají otevřeno i některé obchody Tesco.

Ve velkých obchodech je možné nakoupit ještě i na Štědrý den, většina pak zavírá ve dvě hodiny odpoledne. Některé i o hodinu dřív, to je například Tesco, Planeo Elektro a některé prodejny Datartu.

Na první svátek vánoční, 25. prosince, bude všude zavřeno. Další den na svátek svatého Šťěpána obchody opět otevřou, většinou o hodinu později, než je běžné.

V Česku se v poslední době mluví také o tom, jestli by obchody o svátcích neměly otevírací dobu víc omezit, jako je to třeba v Německu.

Polovině domácností by se omezení otevírací doby nelíbilo. Vyplývá to z průzkumu společnosti Incoma GfK. Téměř každý dotazovaný totiž o svátcích nebo v neděli občas nakupuje.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme