Olomoucký vrchní soud potvrdil zrušení konkurzu na OP Prostějov

Insolvenční řízení zkrachovalého prostějovského Oděvního podniku se vrátilo z konkurzu do fáze reorganizace. Potvrdil to dnes olomoucký vrchní soud. Zamítl totiž odvolání druhého největšího věřitele oděvní firmy - společnosti Pyrghos Lefkos proti rozhodnutí brněnské soudkyně Evy Krčmářové. Ta koncem loňského roku prohlášení konkurzu na majetek OP Prostějov zrušila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozpracované sako.

Rozpracované sako. | Foto: Tomáš Adamec

Oděvní podnik má v současné době přes 550 věřitelů a dluhy v celkové hodnotě přesahující 2 miliardy korun. Někdejší největší tuzemská oděvní firma byla v konkurzu od loňského května. Ještě před rokem přitom podnik vyráběl, sériovou výrobu ale ukončil v srpnu. Nyní funguje jen výroba oděvů na míru, kde pracuje asi 200 zaměstnanců. V dobách největšího rozmachu přitom podnik zaměstnával až 10 tisíc lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání olomouckého vrchního soudu sledovala redaktorka Českého rozhlasu Alena Vykydalová

Čím déle se insolvenční řízení protahuje, tím se tenčí finanční prostředky, protože stávající majetek podniku ztrácí hodnotu. Podle právního zástupce jednoho z malých věřitelů má nyní majetek podniku hodnotu zhruba 200 milionů korun. Právě malí věřitelé se proto obávají, že o svoje peníze přijdou.

Renáta Prátová, Alena Vykydalová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme