Šimonovský: Stavbě dálnice D47 už nic nebrání

Severomoravská dálnice má přesně dané termíny realizace a jsou zajištěny všechny finance - celkem asi 80 miliard korun. I když je časový plán velmi náročný, na konci roku 2008 bude dálnice podle ministerstva dopravy v provozu. Obavy z výkupů pozemků ale nezmizely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Šimonovský

Milan Šimonovský | Foto: Dan Krzywoň

Ministr dopravy Milan Šimonovský ale zároveň dodává, že v termínech jsou určité časové rezervy. "Obstrukce ekologických iniciativ se skutečně objevují naprosto nečekaně, zatím nemám hlášené nějaké potíže, ale jakmile začnou správní a územní řízení, tak se tyto iniciativy přihlašují. Většinou se podaří ten veřejný zájem prosadit, ale je pravdou, že ty termíny jsou těžko dodržitelné."

Skeptický je i nadále hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský. Jak říká, k dnešku se ztratily už čtyři roky, které se teď musí šibeničním způsobem dohánět. "Pokud není vykoupeno, nejede stavba a není třeba stavební povolení a už není podepsaná smlouva, tak vždycky je to s velkými otazníky - a těch otazníků na této stavbě je velmi mnoho."

Marika Táborská, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme