Smlouva o vymáhání kazašského dluhu prodloužena

Ministerstvo financí prodloužilo smlouvu se švýcarským fondem New Investment Horizons na vymáhání kazašského dluhu. Fond podepsal smlouvu, že do konce května zaplatí do české státní pokladny 145 miliónů dolarů, dohodu ale nedodržel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České bankovky a mince

České bankovky a mince | Foto: Jan Rosenauer

Ministr Bohuslav Sobotka s fondem přesto prodloužil smlouvu do konce srpna. Mluvčí ministerstva Marek Zeman o tomto nestandardním kroku říká: "Po analýze situace ministr rozhodl, že smlouva bude prodloužena do konce srpna. V tuto chvíli by odstoupení od smlouvy se švýcarskou stranou nic neřešilo a analyzovali jsme, že bude lepší tato varianta," poznamenal Zeman.

Šéf poslaneckého klubu opoziční ODS Vlastimil Tlustý považuje kroky ministerstva za velmi neobvyklé: "Pokud vypršela smlouva, kterou byl někdo pověřen vymáhat dluh, tak po jejím vypršení měl následovat standardní postup - vypsání výběrového řízení, ve kterém by se mohli ucházet i jiní zájemci."

Jan Hrbáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme