Statistici zveřejní výsledky českého průmyslu

Jak se v říjnu změnila situace v českém průmyslu - tato čísla dnes přinesou statistici. Analytik Raiffeisen Bank Michal Brožka čeká, že výsledek by tentokrát mohl být slušný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slévačská huť

Slévačská huť | Foto: Comstock Images

Ukazují to podle něj šetření mezi podnikateli, ale i další známky oživení našich hlavních obchodních partnerů jako je například Německo. Radiožurnálu Brožka řekl, o kolik procent by mohl průmysl růst.

Přehrát

00:00 / 00:00

Analytik Raiffeisen Bank Michal Brožka

„V říjnu počítáme s meziročním růstem průmyslové výroby v České republice o 8 procent. To je sice méně než v září, kdy byl růst zhruba 12 procent, ale vzhledem k tomu, že je zde nevýhoda jednoho pracovního dne v letošním říjnu oproti loňskému říjnu, tak je to stále velmi slušný růst,“ míní Brožka.

Analytici ale očekávají mírný meziroční pokles maloobchodních tržeb o 1 procento za letošní říjen. Michala Brožky maloobchodní tržby sice vykazují zlepšení, ale i tak zůstávají slabé.

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme