Stavaři pociťují krizi a může prý za ní Bárta

Zastavení financování a výstavby dálnic bylo podle odborářů hrubou chybou. Ministr dopravy Vít Bárta, který o škrtech rozhodl, měl podle šéfa Odborového svazu Stavba Stanislava Antoniva naopak projekty podpořit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba

Stavba | Foto: Tomáš Adamec

Antoniv zároveň nechápe nápad ministra Bárty, aby dopravní stavby v Česku budovali vězni. Bártu v ministerském křesle vnímá jako velké neštěstí.

„Pan Bárta navíc fantazíruje s vězněma a absolutně tomu nerozumí a bylo by lepší, kdyby odešel,“ vzkazuje Antoniv.

Ve stavebnictví se podle mnoha stavařů prohloubila krize, neboť se zkrátili prostředky na dopravní infrastrukturu, na bytovou výstavbu. Vládě prý chybí jakákoliv koncepce hospodářské politiky.

Odborový svaz Stavba se dnes sejde na svém šestém sjezdu, stát na něm bude zastupovat ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, za zaměstnavatele se debaty zúčastní prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví Václav Matyáš.

Květa Moravcová, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme