Tripartita se znovu sejde mimořádně v úterý večer

Kvůli návrhu státního rozpočtu na příští rok se v úterý večer mimořádně sejde tripartita. V televizi Prima to potvrdil ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. Tripartitu požadovali zaměstnavatelé i odbory, protože poslední setkání se muselo přerušit. Vůči rozpočtu mají výhrady.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Drábek

Jaromír Drábek | Foto: Filip Jandourek

Právě proto se podle Drábka má smysl sejít, aby rozdílné argumenty mohli probrat: "Je potřeba argumenty posoudit a je potřeba z nich vyvodit důsledky," řekl a dodal:

"Buďto se to týká drobných úprav v rozpočtu, které je možné ještě teď udělat, to je jedna věc, anebo se to týká věcí, které je potřeba zohlednit potom při naplňování rozpočtu v průběhu roku."

Podle předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslava Zavadila není struktura rozpočtu dobře propracovaná. Nereálný je podle něj například předpoklad růstu hospodářství o 2,5 procenta.

Návrh rozpočtu na příští rok připravený ministerstvem financí Miroslavem Kalouskem počítá se schodkem 105 miliard korun. Vláda by o něm mohla hlasovat ve středu.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme