Ukrajina potřebuje peníze do rozpočtu. Prodává proto i protiatomový kryt

Za peníze se dá dnes koupit v podstatě cokoliv. Na Ukrajině dokonce protiatomový kryt. V Charkově na východě země teď budou už za pár dnů jeden takový dražit. Stát potřebuje peníze do rozpočtu, a tak rozprodává majetek, který nikdo nevyužívá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Co se nachází ve vyšších patrech, nikdo netuší

Co se nachází ve vyšších patrech, nikdo netuší | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Ukrajina se rozhodla, že 32 let starý bunkr, který má zhruba 300 metrů čtverečních nabídne v přepočtu za 300 tisíc korun. Bunkr je dnes nevyužitý a poměrně v desolátním stavu, ale může sloužit jako sklad. Ostatně tak se využívá většina krytů postavených v době Sovětského svazu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo všechno prodává bunkry, zjišťoval zpravodaj ČRo v Polsku Petr Vavrouška

Ukrajina ale není jedinou zemí, která rozprodává protiatomové kryty. Podobně hledá peníze i Lotyšsko. To nabízí z 300 bunkrů, které vlastní, na prodej několik desítek větších či menších objektů, které vznikly v době studené války.

Dnes už nemají žádné využití, navíc jejich údržba stojí Lotyšsko opravdu hodně peněz, kterých není v době ekonomické krize nazbyt.

Petr Vavrouška, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme