Vláda posílá do regionů peníze na podporu zaměstnanosti

Tři miliardy korun vyčlenilo ministerstvo práce a sociálních věcí na boj s nezaměstnaností. Nejvíce prostředků na vznik nových pracovních míst dostanou i letos Ostravsko a severozápadní Čechy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítá s tím ministerstvo práce a sociálních věcí, podle kterého by okresy s nejvyšší nezaměstnaností měly získat přes 35 procent vyčleněných peněz. Potvrdil to ředitel odboru trhu práce Tadeáš Kokotek.

Ředitel odboru trhu práce Tadeáš Kokotek předpokládá, že nejvíce prostředků půjde na Ostravsko a do severozápadních Čech.

Šéf odboru trhu práce Tadeáš Kokotek předpokládá, že by ministerstvo mělo vznik nových pracovních příležitostí v budoucnu podporovat i nepřímo, třeba příspěvky na dopravu.

Fond rozvoje lidských zdrojů by měl nastartovat takzvané celoživotní vzdělávání a tím ovlivnit situaci na trhu práce. Počítá s tím ministerstvo práce a sociálních věcí, které očekává, že se do projektu zapojí nejrůznější vzdělávací organizace. Miroslav Přibyl z odboru strategie zaměstnanosti tvrdí, že financování fondu je dostatečně zajištěno. Celkem v něm bude 8 miliónů euro - 4 milióny dá Evropská unie, zbytek rozpočet ministerstva práce a sociálních věcí. Půlka poplyne do severozápadních Čech a polovina na severní Moravu.

Markéta Kaclová, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme