Z Prahy přímou linkou do Tokia. ČSA staví další vzdušný most mezi Evropou a Asií

České aerolinie připravují přímé lety do Japonska. Své trasy východním směrem zaměří i na Dálný východ. Rozšiřování letů souvisí s vlivem nového menšinového akcionáře – společnosti Korean Air.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo ČSA. Ilustrační foto.

Letadlo ČSA. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

ČSA teď v souvislosti s plány na novou přímo linku do Tokia čekají na nezbytná povolení od příslušných úřadů. Do Japonska by České aerolinie mohly začít létat už v zimě, a to se strojem Airbus A 330, který nahradil dálkovou flotilu strojů A 310.

Další asijská linka českého dopravce do jihokorejského Soulu přejde na takzvaný zimní řád.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o plánech ČSA s dalšími asijskými lety zjišťovala redaktorka Jitka Hanžlová

České aerolinie poslední dobou rozvíjely hlavně linky do Ruska a nic se na tom nezmění ani letos. Konkrétně jde o trasy do Permu, Nižného Novgorodu, Petrohradu nebo o linku z Karlových Varů do Moskvy. Ty budou navýšeny o nové frekvence.

Meziročně budou ČSA více létat také do Milána, Paříže, Stockholmu nebo do Ženevy. Letadla se znakem ČSA mají směřovat také do ostatních destinací, které se letos nově otevřely – do Curychu, Mnichova a Nice.

Kvůli sezonním výkyvům v poptávce společnost naopak meziročně sníží počet letů do Bruselu, Budapešti, Bukurešti, Düsseldorfu nebo Varšavy.

Ve spolupráci s Air Europa teď připravují České aerolinie také nové spoje, kterými chtějí rozšířit svoji nabídku letů. A to do Karibiku a Jižní Ameriky.

Jitka Hanžlová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme