Zaměstnanci Philipsu v Hranicích se vrátili do práce

Výroba televizních obrazovek se dnes rozjela na všech linkách nizozemsko-korejské továrny LG Philips Displays v Hranicích. Po čtrnácti dnech se do práce vrátila téměř polovina z 1300 zaměstnanců. Vedení společnosti nevyloučilo, že do letošního července ještě jednou stejným způsobem výrobu omezí. Podle mluvčího Vladana Pěnkavy je situace na trhu s televizními obrazovkami špatná. Firma ale o propouštění neuvažuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna Philips

továrna Philips | Foto: Philips

"V zásadě ta situace na trhu v tom druhém čtvrtletí opravdu není dobrá, čili nevylučujeme to, že v tom druhém čtvrtletí se ta situace může opakovat. Nicméně věříme, že ve druhé polovině roku se ta situace obrátí rozhodně k lepšímu."

Nedávno oznámil finanční problémy i německý Grundig, také výrobce televizorů. Podle ředitele agentury Czechinvest, která společnost Philips přivedla do Olomouckého kraje, Martina Jahna jde do jisté míry o přirozený vývoj. "Žijeme v globální ekonomice a firmy budou investovat v různých zemích podle nákladů na výrobu, podle odbytu a já si myslím, že je zaprvé důležité, že ten počet inevstorů, kteří přicházejí, stále mnohonásobně převyšuje počet těch, kteří odcházejí a samozřejmě bude záležet na nás, jakým způsobem budeme rozvíjet investiční prostředí v České republice."

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme