Pořadatelé přesunuli Comic-Con na začátek května. Vstupenky zůstávají platné, možné je i vrácení peněz

Pořadatelé Comic-Conu Prague, který se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy v žánru sci-fi, fantasy a hororu, přesunuli termín konání akce na 7. až 9. května. Původně se měl druhý ročník festivalu konat od 12. do 14. února. Za organizátory o tom informovala Iva Pavlousková.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Payday cosplay na Comic-Con. Před čtyřmi lety měl na festivalu v San Diegu světovou premiéru film Star Trek: Do neznáma.

Festival má v programu vedle setkání a besed s filmovými herci, workshopy, soutěže, výstavy, kostýmové hry cosplay nebo hraní videoher | Foto: Martin Zajíček | Zdroj: Český rozhlas

„Jsme pevně odhodláni Comic-Con Prague letos zrealizovat a pokud by to nešlo jinak, využijeme další smluvený náhradní termín. Všechny vstupenky zůstávají v platnosti. Přestože k tomu nemáme zákonnou povinnost, rozhodli jsme se pro fanoušky zajistit možnost refundace vstupenky v příštích deseti dnech, pokud by se jim nový termín nehodil,“ uvedl Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá.

Premiéry přes stream a kina v útlumu. Budoucnost světové kinematografie očima rozhlasové kritičky

Číst článek

Pozvání na Comic-Con Prague 2021 přijala nově americká herečka Crystal Reedová, která je známá především ze seriálů Vlčí mládě, Gotham a Bažináč. Zahrála si také ve filmech Skyline, Bláznivá a Ztracená láska. Dorazí také britský herec Sylvester McCoy, kterého nejvíce proslavily role čaroděje Radagasta ve filmové trilogii Hobit nebo role sedmé inkarnace Doktora v jednom z nejdéle existujících sci-fi seriálů Doctor Who. Z komiksových tvůrců by měli přijet mimo jiné Jason Aaron a Francesco Gerbino.

Už dříve potvrdil účast Christopher Lambert, kterého fanoušci znají především díky rolím Connora MacLeoda ve filmové sérii Highlander a lorda Rydena ve filmu Mortal Kombat. Dále by měl dorazit Julian Glover, kterého proslavily role ve Star Wars: Impérium útočí, ve filmu Indiana Jones a Poslední křížová výprava nebo v seriálu Hra o trůny.

Festival má v programu vedle setkání a besed s filmovými herci a dalšími tvůrci také promítání, workshopy, soutěže, výstavy, kostýmové hry cosplay nebo hraní videoher a deskových her. Podrobnosti se nacházejí na jeho webu www.comiccon.cz a na sociálních sítích facebook a instagram.

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletí historie. První taková akce se konala v USA v roce 1970. Během let se Comic-Con rozrostl ve významnou akci. Na první ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih dorazilo loni do pražského O2 Universa 23 000 návštěvníků. Třídenní kapacita byla prakticky vyprodaná.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme