‚Myslím, že toho je dost.‘ Robert Redford ohlásil konec herecké kariéry

Robert Redford ohlásil konec své herecké kariéry. V rozhovoru s časopisem Entertainment Weekly řekl, že hodlá s herectvím skončit po podzimní premiéře svého nového filmu The Old Man and the Gun. Premiéra v USA je ohlášená na 28. září.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Nikdy neříkej nikdy, ale došel jsem k závěru, že hraní pro mne skončilo, hodlám odejít, protože se tomu věnuji od svých 21 let. Myslím, že toho je dost. A proč neodejít s něčím optimistickým a pozitivním?“ řekl jednaosmdesátiletý herec, který v novém filmu ztvárnil zkušeného bankovního lupiče.

Snímek je založen na životě zločince Forresta Tuckera, který byl přistižen sedmnáctkrát při loupežích a pokaždé, když byl uvězněn, dokázal uprchnout. „Bylo pro mne úžasné hrát tuto ohromnou postavu v mém věku,“ řekl Redford o Tuckerovi, jehož „lupičská“ kariéra trvala déle něž 60 let.

Redfordova kariéra

Redfordovým prvním významným filmem byly Bosé nohy v parku z roku 1967, v němž byla jeho partnerkou Jane Fondová. Hvězdné role sehrál pak například ve snímcích Podraz nebo Všichni prezidentovi muži.

Roku 1980 získal Oscara za režii filmu Obyčejní lidé, o 22 let později pak za celoživotní dílo.

Na dotaz, zda hodlá skončit také s režií, Redford odpověděl: „To se uvidí.“

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme