Rozhlasový dokument Yusra plave o život postoupil do užší nominace na Prix Italia 2017

Třídílný dokument „Yusra plave o život“ se dostal do užší nominace na mezinárodním festivalu Prix Italia 2017. Ten je nejstarším festivalem rozhlasových, televizních a webových pořadů na světě.

Capri Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Yusra Mardini závodila na olympiádě v Riu

Yusra Mardini závodila na olympiádě v Riu | Foto: Alamy

Dokument Yusra plave o život vznikl v koprodukci Českého rozhlasu a BBC a premiérově byl vysílaný na Radiožurnálu.

Ocenění pro Český rozhlas: nejlepší audiovizuální reportáž roku je 'Yusra plave o život'

Číst článek

Autoři Magdalena Sodomková, Brit Jensen a fotograf Lâm Duc Hiên zachytili příběh osmnáctileté plavkyně, která v roce 2015 uprchla ze Sýrie. O rok později se Yusra Mardini dostala na olympiádu v Riu de Janeiro.

„Magdalena Sodomková vyrazila na Balkán a sledovala uprchlickou trasu a netušila, že v tom kukuřičném poli kdesi na makedonských hranicích je skrytá s nejlepší syrskou plavkyní. Obě ženy se skamarádily a prošly tu cestu až do Berlína,“ popsal Radiožurnálu vedoucí dokumentární tvůrčí skupiny Českého rozhlasu Daniel Moravec, jak dokument vznikal.

 Držitel ceny Prix Italia by měl být známý 1. října.

Vendula Bartoňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme