Americký hudebník českého původu Ocasek zemřel na srdeční chorobu umocněnou rozedmou plic

Americký rockový hudebník a producent Rick Ocasek zemřel v důsledku srdeční choroby, kterou umocnila rozedma plic. S odvoláním na soudního lékaře o tom informovala agentura AP. Pětasedmdesátiletého zpěváka legendární rockové kapely The Cars nalezla mrtvého v jeho bytě na Manhattanu jeho manželka Pavlína Pořízková, první topmodelka českého původu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hudebník RIc Ocasek a jeho bývalá partnerka Pavlína Pořízková.

Ric Ocasek a Pavlína Pořízková. | Zdroj: Profimedia

Pořízková na instagramu zveřejnila příspěvek, ve kterém napsala, že Ocasek se velmi dobře zotavoval po operaci“ a jejich dva synové dohlíželi na to, aby mu nic nechybělo.

Neuvedla, jaký lékařský zásah hudebník podstoupil. V neděli ráno mu přinesla kávu a „zjistila, že v noci pokojně zemřel“.

Ocasek se narodil v Americe – v marylandském Baltimoru, má ale české předky. Na hudební scéně byl aktivní téměř 50 let. Kariéru začal počátkem 70. let, hrál například ve skupině Milkwood.

Úspěch přišel ale až s kapelou The Cars, kterou založil v roce 1976. Ocasek byl rovněž uznávaným studiovým hudebníkem, pracoval pro mnoho kapel. V roce 2018 byla skupina The Cars, která se v roce 1988 rozpadla a pak nakrátko dala znovu dohromady v roce 2010, uvedena do Rokenrolové síně slávy.

S Pavlínou Pořízkovou se Ocasek oženil v srpnu 1989. Dlouho tvořili jeden z nejstabilnějších párů showbyznysu, loni ale topmodelka oznámila, že už spolu nežijí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme