V Poděbradech začíná rozhlasový festival Prix Bohemia Radio

V Poděbradech dnes začíná největší rozhlasový festival v České republice Prix Bohemia Radio. Zúčastní se ho několik desítek rozhlasových tvůrců z celého světa. Soutěžit se bude v čtyřech kategoriích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prix Bohemia Radio 2010

Prix Bohemia Radio 2010

V porotách mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby, které budou hledat to nejlepší z rozhlasového vysílání, zasednou například moderátoři Václav Moravec anebo Jiří Vejvoda. Hodnotit se bude nejlepší Zpravodajská reportáž, dokument, rozhlasová hra a příspěvek v kategorii radioart, což je nejmodernější rozhlasový formát.

„Radioart je velice svébytný žánr, který je velice populární v Evropě a v celém světě. Jde v podstatě o zvukem ztvárněné jevy kolem nás. Ono se to těžko popisuje. Ale kdo by chtěl tyto příspěvky slyšet, může se zúčastnit dokonce přímého přenosu radioartu ve vysílání Českého rozhlasu, ale i do přímé sítě EBU,“ přiblížil Radiožurnálu ředitel festivalu Prix Bohemia Radio Miroslav Dittrich.

Festival Prix Bohemia Radio se ale otevírá i veřejnosti bohatým doprovodným programem. Například hned dnes dopoledne se na lázeňské kolonádě představí rozhlasová kapela Eldorádo.

„Je to kapela režisérů ozvučení pořadů. Odpoledne to pak bude koncert Big Bandu Českého rozhlasu, který mimochodem letos slaví 50. výročí svého založení. A večer nás tedy čeká slavnostní zahájení. Moderovat bude Pavel Kudrna a jeho hostem bude slovenská šansoniérka Sidi Tobias,“ přiblížil člen organizačního štábu festivalu Tomáš Vacek.

Katarína Brezovská, Jiří Kokmotos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme