V Brně začal soud se čtveřicí kuplířů, která nutila Ukrajinky k prostituci. Hrozí jim až 10 let vězení

Krajský soud v Brně dnes začal projednávat deset let starý případ kuplířství. Manželský pár z Ukrajiny a muž a žena z České republiky jsou obžalovaní z obchodování s lidmi. Celkem měli v letech 2003 až 2005 věznit a nutit k prostituci čtrnáct ukrajinských žen. Hrozí jim za to až deset let vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Brně

Krajský soud v Brně | Foto: Eva Odstrčilová | Zdroj: Český rozhlas

Podle spisu lákal manželský pár z Ukrajiny nezaměstnané krajanky do České republiky pod příslibem práce v baru nebo v prádelnách. Skončily ale v nočním klubu ve Vrbovci na Znojemsku.

Tam jim další dva kuplíři z Česka, muž a žena, zadrželi pas, věznili je a nutili k prostituci s tím, že jim dluží peníze za cestu a vyřízení dokladů. Všichni obžalovaní vinu popírají.

„To není pravda, to všechno je vykonstruované ukrajinskou policií. Policisté chtěli peníze a nutili ty ženské, které byly v Evropě a přijely na Ukrajinu, a ony nemohly jinak mluvit, dávali jim želízka, aby podepsaly papíry,“ shrnul jeden z obžalovaných Vasyl Mykolajevič Petryna.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme