Do Libereckého kraje se vrátila zima, na silnicích to klouže

Jízda na silnicích Libereckého kraje chce velkou opatrnost, místy je na nich rozbředlý sníh a zmrazky. Návrat zimy dělal některým řidičům problémy, hlavně ve stoupání na rychlostní silnici R35 mezi Libercem a Turnovem a taky na Albrechtickém kopci na Frýdlantsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravu na většině území republiky stěžuje sníh a náledí

Dopravu na většině území republiky stěžuje sníh a náledí | Zdroj: ČTK

Člověk musí přizpůsobit rychlost podmínkám. Mně to neklouzalo, ale na dálnici stály do kopců náklaďáky,“ konstatoval pan Jiří, který jel do práce z Liberce do Mladé Boleslavi.

Na silnici číslo 35 mezi Turnovem a Libercem narazilo u vodárny auto do svodidel, u Kvítkova na Českolipsku havaroval autobus. Nehody jsou bez zranění.

Problémy u Jitravy měl i autobus, který tam jezdí místo vlaku. Řidič musel přivolat cestáře, aby mu silnici posypali a mohl vyjet. V Dolní Krupé na Českolipsku v noci uvízl kamion.

R10 do Harrachova ve směru na hraniční přechod Harrachov a taky problémový Albrechtický kopec na Frýdlantsku jsou podle cestářů sjízdné. Řidiči ale musí počítat s rozbředlými zbytky sněhu, ve vyšších polohách mohou být místy zmrazky.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme