Přes dva tisíce lidí už odmítá Václava Šlajse v čele Plzeňského kraje

Plzeňský kraj povede od pondělí nový hejtman. Milana Chovance, který je kandidátem ČSSD na ministra vnitra, s největší pravděpodobností nahradí Václav Šlajs.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský úřad Plzeňského kraje

Krajský úřad Plzeňského kraje | Foto: Plzeňský kraj

Kandidatura Václava Šlajse se ale nelíbí více než dvěma tisícům lidí, kteří se podepsali pod otevřený dopis Nechceme politruka hejtmanem Plzeňského kraje.

Signatářům vadí, že Václav Šlajs byl do roku 1989 členem KSČ a také důstojníkem komunistické armády. Milan Chovanec označil Václava Šlajse jako favorita na hejtmana už na konci loňského roku.

„Já se ještě pokusím setkat s těmi iniciátory petice za účasti pana Šlajse, a ty věci probrat, protože ta veřejnost nemá ucelené informace o tom, kdo je Václav Šlajs, jaké má kvality a jaká je jeho minulost,“ řekl na konci roku Milan Chovanec.

Podle jednoho z autorů otevřeného dopisu Petra Vaňka se ale Chovanec dosud s nikým ze signatářů nesešel.

„Neobrátil se na nás a když jsme mu v průběhu ledna posílali přímý email na jeho osobní adresu, tak jsme dostali odpověď jenom částečnou později a byla napsaná asistentkou a dozvěděli jsme se pouze o termínu konání mimořádného volebního zastupitelstva,“ reagoval Vaněk.

Mimořádné volební zasedání krajského zastupitelstva bude v pondělí 27. ledna od 10 hodin.

Monika Červená, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme