Sdruženář Portyk pojede se zlomeným prstem na MSJ a měl by startovat i v Soči

Sedmnáctiletý sdruženář Tomáš Portyk, který si minulý týden v tréninku zlomil prsteníček na pravé ruce, nakonec bude startovat na juniorském mistrovství světa ve Val di Fiemme. Ohrožena by neměla být ani jeho účast na olympijských hrách v Soči. Po operaci dostal totiž už Portyk od lékařů svolení závodit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sdruženář Tomáš Portyk

Sdruženář Tomáš Portyk | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Portyka operovali lékaři v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou a při kontrole mu dal doktor Radek Kebrle souhlas se startem na juniorském světovém šampionátu v Itálii. Zlomeninu zpevněnou destičkou má nyní český sdruženář přikrytou minidlahou.

Češi mají na MSJ v běhu na lyžích šanci uspět, nadějí je Petr Knop

Číst článek

Ve Val di Fiemme absolvuje Portyk v úterý a ve středu dva skokanské tréninky a současně i jeden běžecký. Následně uvidí, jak bude zlomený prst na zátěž reagovat. Na mistrovství světa juniorů, které začíná slavnostním zahájením dnes, má přitom český sdruženář reálnou šanci na medaili. O jeho startu na olympijských hrách v Soči se rozhodne následně až po jeho vystoupení ve Val di Fiemme.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme