V Českých Budějovicích začínají Japonské kulturní dny, nabídnou aikido i přednášky

V Českých Budějovicích dnes začínají Japonské kulturní dny. Lidé mohou v jejich rámci navštívit přednášky, workshopy či ukázky bojových umění. Akce potrvá až do neděle.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kaligrafie

Kaligrafie | Foto: Jan Rosenauer

Akce začíná dnes večer ukázkami bojových umění. Ty budou k vidění v tělocvičně základní školy Bezdrevská, kde program začíná krátce po 18. hodině.

„Aikido je nejmladší japonské bojové umění, tím zahájíme japonské kulturní dny, ale jsou tam i ukázky kendo, karate a podobně,“ říká organizátorka akce, tlumočnice Kateřina Dědková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek natočil redaktor Martin Pokorný

Hlavní program Japonských kulturních dní se však bude odehrávat dva následující dny v prostorách jazykové školy Akai Kiku v Kněžskodvorské ulici.

„V sobotu a v neděli budou probíhat přednášky o Japonsku, japonské historii i současné japonské společnosti. Budou tam také workshopy, takže kdo má chuť, může si přijít vyzkoušet skládání origami, techniku vázání do šátku nebo třeba japonskou kaligrafii,“ dodává Dědková.

Přednášky budou věnované i buddhismu, japonským čajům, současné japonské kinematografii nebo pěstování bonsají.

V sobotu a v neděli program začíná v 10 hodin dopoledne a trvá až do večera.

Martin Pokorný, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme