Mezi české medailové naděje na MS v cyklokrosu patří také juinor Ťoupalík

Dějištěm letošního světového šampionátu v cyklokrosu bude o víkendu nizozemské Hoogerheide. V dresu vítěze Světového poháru pojede mezi juniory český cyklista Adam Ťoupalík, který se nebojí ani dalších velkých cílů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklokrosař Adam Ťoupalík

Český cyklokrosař Adam Ťoupalík | Zdroj: ČTK

I když sám připustil, že lehkou nervozitu si před šampionátem určitě prožije. Hlavně v sobotu dopoledne těsně před startem. Nejedná se totiž o nic menšího než o titul mistra světa.

„Je to jeden z největších cílů letošní sezony, věřím, že se dobře připravím,“ říká talentovaný závodník týmu ČEZ CT Tábor, který má na mysli především mentální přípravu. Tu fyzickou už má za sebou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mezi české medailové naděje na MS v cyklokrosu patří také juinor Ťoupalík

„Oproti jiným závodům je rozdíl v tom, že víc odpočívám nebo naopak víc trénuju. Je to přece jen jeden závod,“ podotýká Ťoupalík.

Kvalitní a smysluplný odpočinek patří do rejstříku všech vrcholových sportovců. Adamův je ale přece jen poněkud specifický. „Nedá se říct, že bych úplně odpočíval. Když mám volno, tak musím alespoň trochu trénovat, abych nevypadl z tempa,“ prozrazuje český cyklista, mezi jehož největší konkurenty patří Belgičané.

Také podle předsedy české cyklokrosové komise Českého svaz cyklistiky Čestmíra Kalaše je Ťoupalík velkou medailovou nadějí. Podle něj se talentovaný cyklokrosař soupeřů bát nemusí, umí, totiž zajet dobrý výsledek na všech typech tratí.

„Loni byl bronzový, letos by to mohlo být ještě lepší. Po technické stránce je Adam na vysoké úrovni,“ tvrdí Kalaš.

Dalším důvodem k optimismu je fakt, že Ťoupalík našel v nizozemských podmínkách docela zalíbení. „Trať v Hoogerheide se mi líbí, uvítal bych podmínky z minulého roku, kdy sněžilo a mrzlo. Když ale bude trať jiná, vadit mi to nabude,“ dodává český cyklokrosař

A českým fanoušků by zase nevadilo, kdyby Ťoupalík v sobotu vystoupal v závodě mistrovství světa na stupně vítězů.

Kamil Jáša, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme