Supí potok v Lokti u Sokolova dál chátrá. Plánovaná rekonstrukce ještě nezačala

Hrázděné sídlo Supí potok v Lokti u Sokolova už delší dobu chátrá. V objektu působí Loketské městské lesy, zázemí tam mají také skauti nebo zatoulaní psi. Město plánuje rekonstrukci už několik měsíců. Stále ale dochází jen k drobným opravám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobrovolníci v lese

Dobrovolníci v lese | Foto: Pavel Pavlas

Na opravu objekt čeká už dlouho. Zahájení prací starosta Lokte Zdeněk Bednář z TOP 09 plánoval už minulý rok.

„Prioritní je vnější vzhled, kde jsou shnilé trámy. V některých kancelářích je velmi špatná podlaha. A potom výměna oken, aby nedocházelo k tepelným ztrátám. Vidím tam ještě možnosti, že by se to dalo rozšířit o nějakou místnost nebo společenský stát, kde by se mohlo konat širší zasedání,“ říká.

Jenže je tu problém s tím, že město nemá dost prostředků na financování oprav. Radnice tedy chtěla majetek převézt do majetku lesů a ty by náklady pokryly ze svého. To ale zatím nejde. Brání tomu smlouvy z dob minulého režimu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O stavu Supího potoka informovala reportérka Pavla Sofilkaničová

„I když je stoprocentně vlastněná městská firma, tak i přesto úřad v zastupování státu se k tomu stavěl negativně, protože by potřebovali mít rozhodnutí vlády, že toto rozhodnutí a dodatek ke smlouvě mohou udělat s námi,“ vysvětluje starost a doplňuje:

„Protože v tom původním to bylo tak, že tento majetek přenášela vláda, tudíž jedině vláda může rozhodnout. Čekali jsme, mělo to jít do vlády, ale s ohledem na politickou situaci se to vůbec tam vůbec nedostalo.“

Zatím tak Loketské lesy provádí jen ty nejnutnější zásahy, aby se oddálilo nejhorší. „Ty práce, které jsou potřeba z hlediska základní opravy, aby nedocházelo k devastaci objektu, samozřejmě mohou Loketské lesy učinit,“ tvrdí starosta a dodává:

„Dohodli jsme se, že by připravili variantu z hlediska vody a kanalizace, abychom byli připraveni. Toto se musí realizovat v každém případě.“

Loketská radnice už připravuje podklady pro další jednání s vládou. Jakmile se Supí potok stane majetkem lesů, opravě by už nemělo nic bránit. Celkové náklady jsou odhadovány asi na 15 milionů korun.

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme