Šárka Strachová kandiduje do MOV, přednost před kampaní má trénink

Šárka Strachová bude mít v Soči tři různé cíle. Jako lyžařka chce získat medaili, na slavnostním zahájení ponese vlajku české výpravy a hodlá také získat místo v komisi sportovců Mezinárodního olympijského výboru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová, lyžařka, vlajkonoška a kandidátka do komise sportovců MOV

Šárka Strachová, lyžařka, vlajkonoška a kandidátka do komise sportovců MOV | Zdroj: ČTK

Volební místnosti už jsou otevřené. „Žádné velké kampaně neplánuji, ale pokud se mnou sportovci budou chtít komunikovat, na něco se zeptat, tak jsem plně k dispozici. Jinak se o kandidaturu mohu zasloužit hlavně dobrými výsledky,“ naznačuje začínající politička.

Česko bývalo v komisi zastoupené Janem Železným, jeho oštěpařská kolegyně Barbora Špotáková kandidovala před dvěma lety v Londýně neúspěšně. Teď to zkouší další český sportovec, který je mistrem světa ve své disciplíně a má doma olympijskou medaili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Kaliba mluvil se Šárkou Strachovou o její kandidatuře do MOV

Šárce Strachové konkuruje osm dalších sportovců, ať už stále aktivních nebo už těsně po skončení kariéry. Mezi nimi třeba biatlonová hvězda Ole Einar Björndalen z Norska nebo sjezdařská legenda, Švýcar Didier Cuche.

Možnosti, jak získat podporu, jsou omezené a česká kandidátka si navíc vyrazí trumfy z ruky tím, že po pondělní superkombinaci z dějiště Her na týden zmizí trénovat do Rakouska a se vrátí až dva dny před slalomem speciál, tedy 19. února, kdy se volební místnosti po třech týdnech uzavřou.

Lukáš Bauer a Šárka Strachová ukončí v Soči olympijskou kariéru

Číst článek

Přitom jinými kanály než přímým kontaktem potenciální voliče skoro nalákat nejde. „Ta kampaň žádná není, je to velmi omezené a striktně určené. Propagační letáky jsou přímo ve volebních místnostech, v každé vesnici jedna,“ popisuje volbu česká lyžařka.

Strachovou tedy v Soči dělá od ostatních sportovců jen malá drobnost. „Máte odznak, že jste kandidát, takže když budete v jídelně a bude se chtít někdo na něco zeptat, tak může. Žádné informativní kanály nejsou,“ dodává slalomářka.

Ke smůle české vlajkonošky budou dva nově zvolení členové komise sportovců známí ve čtvrtek 20. února, tedy jeden den před závodem ve slalomu, při kterém by, jak sama Strachová naznačila, mohla získat nějaké hlasy díky svému výkonu na svahu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme