Jablonec shání peníze na nový azylový dům, měl by sloužit už na podzim

Jablonec chce postavit nový azylový dům. Podle vedení města a sociálních pracovníků je jeho výstavba v nejbližších měsících nutná. Stávající azylový dům Naděje v Podhorské ulici je podle nich zcela nevyhovující.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radnice v Jablonci nad Nisou

Radnice v Jablonci nad Nisou | Foto: Radana Schafferová

Jablonecká radnice by ráda otevřela nové prostory pro lidi bez domova v ulici Za plynárnou. A to ve starém objektu, který už v minulosti sloužil sociálně slabým.

„Rádi bychom zrealizovali do podzimu letošního roku celou rekonstrukci,“ říká náměstkyně primátora Soňa Paukrtová z ODS.

Dům ale potřebuje projít rekonstrukcí za miliony, které musí město sehnat.

„Bude to samozřejmě záležet na rozhodnutí zastupitelstva v tom smyslu, že kdybychom nedostali finanční prostředky z regionálního operačního programu, tak bych musela požádat, aby to financovalo město. Případně bych musela sehnat nějaký jiný zdroj financování,“ přibližuje Paukrtová.

Od nového azylového domu si radnice slibuje nejen lepší podmínky, ale také větší kapacitu.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme