Britský státní tajemník pro imigraci rezignoval. Nevědomky zaměstnával ilegální migrantku

Zaměstnávání ilegální migrantky stálo křeslo státního tajemníka britské vlády pro imigraci Marka Harpera. Konzervativní politik přitom s největší pravděpodobností nevěděl, že jeho uklízečka pobývá v Británii nezákonně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýn. Houses of Parliament

Londýn. Houses of Parliament | Foto: Jiří Hošek

Harper zareagoval okamžitě poté, co prověrka odhalila u ženy nesrovnalosti u jejího povolení k trvalému pobytu v Británii. Politik nabídl premiéru Davidu Cameronovi svou rezignaci, který ji s lítostí přijal.

Premiér v prohlášení zdůraznil, že státní tajemník jednal v souladu se zákonem a nezaměstnával ilegální imigrantku vědomě.

Byl to paradoxně právě Mark Harper, kdo vymyslel kontroverzní kampaň, kdy po Londýnu jezdily dodávky s billboardy varujícími ilegální přistěhovalce před zatčením a deportací.

Harpera ve funkci, která má během současného zpřísňování imigračních pravidel stále větší význam, nahradí jeho stranický kolega James Brokenshire. Harper bude dál řadovým poslancem Dolní sněmovny.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme