Do Prahy přijely první skupinky Dánů a Švédů. Policie situaci monitoruje

Do Prahy dnes na prázdniny zamířily první skupinky dánských a švédských studentů. Během dopoledne je do metropole dopravily cestovní kanceláře. Několik desítek Seveřanů už ale přijelo v sobotu a v noci zaplnili řadu barů v centru města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha, turisté, turista, turistika (ilustrační foto)

Praha, turisté, turista, turistika (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Skupinky mladých Dánů a Švédů obsadily v noci především bary kolem Václavského a Staroměstského náměstí. V ulicích byli hluční, výtržnosti jako loni prý ale rozhodně neplánují.

„Máme dva průvodce a jednoho rodiče, kteří nás hlídají, takže tentokrát budeme hodní," slibují mladíci z Dánska. Před odjezdem do Prahy navíc dostali důraznou výstrahu:

„V dánské televizi hodně mluvili o tom, že se máme chovat slušně a také jsme měli přednášky na středních školách."

V pohotovosti je přesto pražská policie. Žádné stížnosti zatím prý strážníci nezaznamenali, chystají ale kontroly barů a v případě nepokojů budou připraveni zasáhnout.

„V souvislosti s návštěvou dánských turistů samozřejmě na celé období plánuje pražská policie preventivní akce spočívající v kontrolách barů, restaurací a klubů, kde se zaměří konkrétně na podávání alkoholu mladistvým či nezletilým,“ uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme