Jihočeským školám chybí kvalitní angličtináři. Ředitelé přijímají i ty, kteří jim nevyhovují

Ředitelé jihočeských středních škol a gymnázií si stěžují na nedostatek kvalitních angličtinářů. Mnohdy musí přijímat i ty, kteří neodpovídají jejich představám. Nízká úroveň angličtiny u dětí mnohdy překvapí i samotné rodiče.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budějovičtí studenti zkoušejí maturitu nanečisto

Budějovičtí studenti zkoušejí maturitu nanečisto | Foto: Kateřina Hálová

„Cítím se laikem v této věci a uvědomuji si, že je obtížné to hodnotit, ale přesto se domnívám, že stovky hodin výuky jazyka za ty spousty let, co se ho děti učí, neodpovídají tomu, co by měly umět,“ říká pan Filip, otec tří děti studujících na středních školách na Českobudějovicku.

„Rozhodně je to věc učitele, jeho motivace. A ten standardní způsob biflování slovíček není úplně efektivní,“ dodává svůj postřeh.

Po kvalitních angličtinářích volají ředitelé škol v celém Jihočeském kraji. Patří mezi ně i ředitel prachatického gymnázia Alexandr Zikmund.

„Zjistili jsme jeden velký problém pro nás. Že zrovna v angličtině Jihočeská univerzita de facto nemá žádný obor, který by byl schopný poskytovat absolventy, kteří by měli aprobaci angličtina na střední škole,“ popisuje.

Podobné zkušenosti má ředitel Střední odborné školy veterinární, mechanizační a zahradnické v Českých Budějovicích Břetislav Kábele.

„Pokud děláme nějaké pohovory nebo výběrové řízení na tuto aprobaci, dostaví se buďto velice málo uchazečů, nebo není takový výběr, jaký bychom si představovali,“ vysvětluje.

Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme