Olympionici si rádi dají hamburger, pak se mohou bavit na diskotéce i v kině

Sportovci na zimních olympijských hrách v Soči potřebují po závodech dvě věci. Dobře se najíst a odpočinout si. Olympijská vesnice nabízí pestrou mezinárodní kuchyni i nejrůznější možnosti odreagování.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jídelna pro sportovce v olympijské vesnici v Soči

Jídelna pro sportovce v olympijské vesnici v Soči | Zdroj: Reuters

Exkurze po olympijské vesnici začíná na tom nejdůležitějším místě – v jídelně. Protože platí: sytý sportovec, spokojený sportovec. Do prostorné haly se vejde zhruba osm set lidí a vybrat si mohou například ruskou, asijskou, vegetariánskou, italskou kuchyni, a dokonce i zákusky.

„Mají hodně rádi sladké. To nám mizí ze stolů nejrychleji. Nejoblíbenější jsou pirožky s broskvemi. A na sladké jsou hlavně holky," prozrazuje mladá cukrářka a manažer jídelny pak dodává:

„Zcela kontrolujeme složení jídla, jeho kalorickou hodnotu. Každý sportovec si může nechat ověřit svoji porci dietním specialistou."

Přehrát

00:00 / 00:00

Zvláštní zpravodaj ČRo Petr Vavrouška se zajímal, co jedí sportovci v olympijské vesnici

Kuchaři se snažili splnit všechna přání sportovců. Například Asiaté chtěli ostré omáčky, ostrá jídla. „Jsem hodně spokojený, máme velký výběr jídla. Každý si najde podle své chuti,“ říká u oběda jeden z ruských olympioniků.

Součástí této jídelny je i známý řetězec rychlého občerstvení a sportovci si v něm objednávají docela často.

„Velmi často. McDonald's je mezi sportovci hodně populární. Hlavně mezi ruskými a asijskými. A trenéři jim to schvalují,“ přiznává manažerka známé sítě.

Olympijská vesnice nabízí také centrum, kde by závodníci měli zapomenout na všechny soutěže a oddat se relaxu.

„Toto je zábavní centrum, kde máme dvě zóny. Jedna hrací, kde jsou automaty, stolní tenis, videohry. A vedle je odpočinková zóna, kde mají sportovci noční klub, diskotéku, knihovnu a kinosál,“ popisuje rozptýlení pro sportovce slečna Jelena.

Sportovci v olympijské vesnici v Soči se mohou odreagovat například hraním videoher | Foto: Reuters

Petr Vavrouška, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme