Letité spory v Batouchovicích vyústily ve stavbu plotu. Do silnice

Kvůli sousedským sporům teď musejí řidiči v Batouchovicích na Třebíčsku sundávat nohu z plynu a strhávat řízení. Jeden z obyvatel obce si postavil nejen hlavu, ale i plot zasahující významně do silnice. Pozemek mu totiž patří a začal ho využívat k parkování. V Batouchovicích se takto vystupňovaly letité spory mezi místním starousedlíky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel pozemku Josef Kafka si v Batouchovicívh na Vysočině v červeně označeném místě postavil zábranu s plotem, která značně zasahuje v nepřehledné situaci do silnice

Majitel pozemku Josef Kafka si v Batouchovicívh na Vysočině v červeně označeném místě postavil zábranu s plotem, která značně zasahuje v nepřehledné situaci do silnice | Foto: Český rozhlas, Google Street View

Betonovou zábranu s plotem postavil majitel pozemku Josef Kafka za zatáčkou v poměrně nepřehledném úseku.

Vyčnívá poměrně hodně do silnice. Nejedná se o nový zpomalovací prvek, jakkoli by se to mohlo na první pohled zdát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proč vznikla v Batouchovicích zábrana s plotem, zjišťoval Michal Malý

„Nelíbí se nám to, nikomu se to nelíbí. Když by bylo trošku hladko, silnica je tam ouzká, tak se tam může někdo srazit,“ říká paní Božena.

Za vším jsou podle ní dlouhodobé sousedské spory a vleklé handrkování mezi místními. Původně podle paní Boženy Josef Kafka parkoval na protějším obecním pozemku. Když této možnosti využil i někdo jiný, Kafka mu prý znemožnil výjezd.

Majitel pozemku je ale neústupný a trvá na tom, že zábrana s plotem zůstanou tam, kde jsou. „Neodstraním je, protože je to správně. Kdyby to nebylo, tak mně to stavební úřad nepovolí. Podle stavebního úřadu, podle stavebního povolení jsem to zrealizoval,“ říká Josef Kafka.

Zmíněné stavební povolení je ale 35 let staré. Podle Josefa Kafky je to ale v pořádku, protože plot ohraničuje jeho pozemek.

Podle úředníků třebíčské radnice, existují na zábranu s plotem v Batouchovicích řádná povolení.

„Nemáme žádný právní nástroj, jak to zrušit nebo řešit. Takže jsme udělali jedinou věc, kterou jsme mohli. Poslali jsme upozornění správci komunikace, ať tu překážku označí dopravním značením,“ uzavírá vedoucí odboru dopravy Aleš Kratina.

V současné době tak není vůbec jasné, zda se spor v jinak malebné vesnici podaří kdy nějak vyřešit.


Zvětšit mapu

Michal Malý, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme