Sáňkaři Wendl s Artlem opět získali zlato pro Německo, Brožovi byli 13.

Sáňkařké soutěže vyhrávají na olympijských hrách pouze reprezentace Německa. Tentokrát se v cíli radovali Tobiasové Wendl s Artlem, kteří jsou také současnými mistry světa. Čeští bratři Antonín a Lukáš Brožovi skončili po slabší první jízdě třináctí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wendl s Artlem jásali už při brždění krátce za cílem

Wendl s Artlem jásali už při brždění krátce za cílem | Zdroj: Reuters

Muži dojeli v Soči v podstatě přesně podle papírových předpokladů. Wendl s Artlem jsou v současnosti ve Světovém poháru nejlepší dvojicí v sáňkařské dráze, bratři Brožovi jsou dvanáctí. Na olympijské trati ale začali pomaleji, v první jízdě zajeli až patnáctý čas z devatenácti párů.

Kvalitní druhá jízda jim při sčítání obou časů tolik nepomohla, když celkově skončili třináctí. K posunu v celkovém pořadí jim pomohly i problémy rakouských favoritů Penze s Fischlerem, kteří měli na trati velké problémy, ale nakonec se na saních udrželi.

Wendl s Artlem se ale na výkony soupeřů nemuseli příliš ohlížet. V prvním kole totiž zajeli traťový rekord a také ve druhém kole byli nejrychlejší.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme