Karlovarský kraj bude opět řešit opravu Císařských lázní, loni neuspěl s žádostí o dotaci

Karlovarský kraj bude opět řešit financování opravy Císařských lázní. Vloni neuspěl s žádostí o dotaci a ve svém rozpočtu tolik peněz nemá. Historický objekt ale na záchranu dlouho čekat nemůže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Císařské lázně, Karlovy Vary

Císařské lázně, Karlovy Vary | Foto: Radim Jehlík

„Jsem si vědoma finančního nároku a vůbec rekonstrukce. Jsem přesvědčena, že se dá hledat cesta, i levnější varianty opravy těchto lázní a jejich využití. Je to zase na další jednání. Je to o tom, jestli má vůbec smysl přepracovávat projekt a jestli tu je vůle. Nejsme na to sami, máme své partnery. V každém případě ta budova stojí za to, abychom ji úplně nezahazovali a přemýšleli o ní,“ říká nová náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje Eva Valjentová z KSČM.

Oprava Císařských lázní by měla stát přes 800 milionů korun. Z toho 500 milionů měl dát kraj společně s městem. Zbytek měla pokrýt dotace.

Památkově chráněný objekt Císařských lázní převedlo město Karlovy Vary na Karlovarský kraj s tím, že hejtmanství zajistí peníze na financování jeho záchrany a rekonstrukce. Jenže kraj neuspěl na ministerstvu kultury se svou žádostí o dotaci. Na ni pak byla vázaná i dotace z Regionálního operačního programu.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme