Desítky tisíc lidí zůstávají v Británii po včerejší prudké bouři bez proudu

Dva mrtvé a desítky tisíc lidí bez dodávek elektřiny za sebou zanechala bouře, která se v noci přehnala nad jihem Velké Británie. Povodňová situace se oproti tomu dál nezhoršila. Meteorologové dokonce snížili počet varování nevyššího stupně před záplavami z 24 na 17.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy a rozmary počasí ve Velké Británii

Záplavy a rozmary počasí ve Velké Británii | Zdroj: Reuters

„Chtěli jsme jet z nádraží Waterloo do Surbitonu, ale řekli nám, že všechny spoje jsou zrušené. Teď moc nevíme, co dělat," popsal BBC svůj problém jeden z cestujících.

Další tisíce pasažérů uvízly na jihoanglických letištích. Kromě padajících stromů vytvářely na řadě míst životu nebezpečné situace poletující trosky. Úřady evidují další sesuvy půdy a místa, kde se propadla země.

Britové chtějí uniknout rozmarům počasí, které je trápí prakticky od Vánoc. Cestovní kanceláře tak evidují rekordní zájem o zájezdy do ciziny.

Zaplaveným v Anglii pomáhají dobrovolníci. Mezi nimi i princové William a Harry

Číst článek

Relativně optimistické zprávy přišly konečně od meteorologů. Podle nich byla páteční bouře snad nadlouho poslední svého druhu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme