Čeští hokejisté v Soči podruhé prohráli. Švýcarsku podlehli 0:1

Čeští hokejisté prohráli svůj poslední zápas ve skupině na olympijských hrách v Soči. Švýcaři je porazili 1:0, a odsoudili tak český tým ke třetímu místu ve skupině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté po prohře se Švýcarskem

Čeští hokejisté po prohře se Švýcarskem | Zdroj: ČTK

Švýcaři, aktuální vicemistři světa, rozhodli v 15. minutě hry. Hollenstein přihrál Bondenmannovi, který se nechytatelně trefil pod břevno.

Češi měli několik šancí na vyrovnání. Plekanec nastřelil tyčku. V dobrých šancích byli Kaberle, Milan Michálek i Jaromír Jágr. Nikdo ale skvěle chytajícího Hillera v brance Švýcarska nepřekonal. I třetí švýcarský zápas tak skončil výsledkem 1:0. Podruhé v jejich prospěch.

"Potřebovali jsme větší důraz do brány. Švýcaři dneska bránili jeden na jednoho a my jsme měli problém se s tím prosadit. Chyběl nám větší důraz a víc střel skrz, hodně střel nám zblokovali," poznamenal pro Český rozhlas po zápase útočník Martin Hanzal.

Se Švýcary jsme hráli vyrovnaně, ale nepadaly nám góly, smutní fanoušci

Číst článek

"Každý viděl, že jsme měli hodně šancí, bohužel jsme trefili párkrát tyčku. Hiller chytal výborně, měl trošku štěstí, párkrát ho to trefilo do lapačky, do hrudi. Budeme mít dva dny volna a musíme natrénovat přesilovky," plánuje jiný útočník Jakub Voráček.

V souběžně hraném zápase porazil Švédský tým bojující Lotyšsko 5:3 a se třemi výhrami postupuje přímo do čtvrtfinále z prvního místa. Druzí jsou Švýcaři, třetí český výběr.


XXII. zimní olympijské hry:
Hokej - muži:
Skupina C:
ČR - Švýcarsko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 15. Bodenmann (Hollenstein, Romy). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Pollock - Kovachik (oba Kan.), Woodworth (USA). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10.253.
Sestavy:
ČR: Pavelec - Židlický, Šmíd, Gudas, T. Kaberle, Z. Michálek, Barinka - Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Hanzal, Erat - Frolík, Nedvěd, Palát. Trenér: Alois Hadamczik.
Švýcarsko: Hiller - Streit, Diaz, Vauclair, Seger, Josi, Weber, Blindenbacher - Bieber, Traschler, Ambühl - Moser, M. Plüss, Niederreiter - Brunner, Cunti, Wick - Bodenmann, Romy, Hollenstein - Gardner. Trenér: Sean Simpson.

Švédsko - Lotyšsko 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Berglund (E. Karlsson, Steen), 23. E. Karlsson (Bäckström, Alfredsson), 37. Alfredsson (D. Sedin, Edler), 39. Jimmie Ericsson (Ekman-Larsson, Silfverberg), 53. Edler (D. Sedin, M. Johansson) - 19. Darzinš (Sprukts, Sotnieks), 22. Sprukts (K. Redlihs, Karsums), 42. Girgensons (Daugavinš, Freibergs). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Walsh - George, McElman (všichni USA). Vyloučení: 6:6. Využití: 4:2. Diváci: 3709.

Konečná tabulka:
1. Švédsko 3 3 0 0 0 10:5 9

2. Švýcarsko 3 2 0 0 1 2:1 6

3. Česká republika 3 1 0 0 2 6:7 3

4. Lotyšsko 3 0 0 0 3 5:10 0

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme