Školy na Vysočině žijí olympiádou. Boje o medaile sledují žáci s kantory i v době vyučování

Studenti na Vysočině žijí olympiádou i v době, kdy se mají učit. Třeba na jihlavském gymnáziu včerejší boj Martiny Sáblíkové a smíšené biatlonové štafety sledovali žáci společně i s kantory. A když vyučování dávno skončilo, škola žila dál a žáci nespěchali pryč.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Učebna. (Ilustrační foto)

Učebna. (Ilustrační foto) | Foto: Tomáš Adamec

„Myslím, že j to úžasné. Mnoho lidí takovouhle příležitost nemá, jsme rádi, že nám to umožňují,“ hodnotí Honza možnost sledovat o přestávkách a ve výjimečných chvílích i ve vyučování boje českých olympioniků o medaile.

Ve středu po poledni je program olympijského klání ještě hodně nabitý. „Doufáme, že se to hokejistům povede, jelikož teď koukáme na Martinu Sáblíkovou, tak doufáme ve zlato,“ shrnuje Martin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na jihlavském gymnáziu natáčel redaktor Petr Palovčík

I Dan Sáblíkové věří. „Věřím, že obhájí zlato z minulé olympiády. Vkládám velké naděje do biatlonu,“ doplňuje. Mezi studenty se v teplákové soupravě ztrácí učitelka Jana Marková.

„Učím ještě biologii, tam máme hodně práce, takže spíš pracujeme. Ale v rámci tělocviku jsem velkorysejší a podíváme se, když je něco hodně důležitého,“ vysvětluje, jak často můžou studenti sportovní klání sledovat.

Zůstávají i po vyučování

Studentů přibývá. Končí hokejový zápas Finska s Rusy, ale hlavně se blíží start štafety biatlonistů a Martiny Sáblíkové. Zájem studentů učitele těší. „Je to příjemně strávené, člověk podpoří sport, není to jen o tom se vylítat v tělocvičně, ale je to všeobecný rozhled a motivace, aby sami začali něco dělat,“ doplňuje Marková.

Jeden ze studentů přepíná programy. Biatlon, sestřih dopoledního sjezdu Ondry Banka a pak jízda Martiny Sáblíkové.

„Je perfektní, že zase obhájila zlato. Museli jsem se jít podívat, jsme rádi, že nám to paní učitelka povolila,“ raduje se Magda. Podle Honzy byla Sáblíková výborná jako vždycky. „Ukázala, že na to má, že je nejlepší,“ dodává.

Vyučování už dávno skončilo, ale jihlavské gymnázium žije dál. Vždyť biatlonisté ještě svůj závod nedojeli.

Petr Palovčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme