Chladnokrevní vrazi britského vojáka Rigbyho dostali doživotí a 45 let

Vrahy britského vojáka Lee Rigbyho čekají dlouhá léta za mřížemi. Londýnský soud poslal jednoho, Michaela Adebolajo na doživotí a druhému, Michaelovi Adebowale uložil 45 let vězení. Soud je už před časem uznal vinnými z brutálního činu na jedné z londýnských ulic, čekání na verdikt se protáhlo kvůli klíčovému rozhodnutí odvolacího soudu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé se dnes sešli před soudem v Londýně, který rozhodl o trestech pro brutální vrahy vojáka Lee Rigbyho (jeho podobizna na obrázku v rukou demonstranta)

Lidé se dnes sešli před soudem v Londýně, který rozhodl o trestech pro brutální vrahy vojáka Lee Rigbyho (jeho podobizna na obrázku v rukou demonstranta) | Zdroj: Reuters

Desítky lidí se dnes shromáždily před budovou soudu. Skandovaly hesla jako milujeme naše vojáky nebo navždy bude jen jeden Lee Rigby. A klid nebyl ani v soudní síni.

Oba dva obžalované musela kvůli nevhodnému chování ochranka vyvést ještě před vynesením rozsudku.

Případ květnové vraždy otřásl Velkou Británií. Obvinění nejprve vojáka srazili autem a potom ho zvlášť brutálním způsobem usmrtili noži a sekáčky na maso.

Oba dva muži se k vraždě ochotně přihlásili. Vůbec se nesnažili z místa činu utéct a naopak vysvětlovali svůj čin kolemjdoucím. Označili se za ‘vojáky Alláha‘ a vraždu Rigbyho pak za odvetu za údajné zabíjení muslimů ve světě.

V Londýně zemřel při brutálním útoku voják | Foto: ČTK, Alastair Grant

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme