Bylo to dílem štěstí a spoluhráčů, říká plzeňský hrdina Bolek

Třicet šest tisíc fanoušků na stadionu v Doněcku zažilo šok. Poprvé od konce roku 2012 prohrál tamní Šachtar domácí zápas. Plzeň díky výhře 2:1 postoupila do osmifinále Evropské ligy a velkou zásluhu na tom má výkon brankáře Petra Bolka.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Bolek (v zeleném dresu) po postupu plzeňských fotbalisů do osmifinále Evropské ligy

Petr Bolek (v zeleném dresu) po postupu plzeňských fotbalisů do osmifinále Evropské ligy | Zdroj: ČTK

„Člověk si to ani tak neuvědomuje. Ten stadion je osobitý, tak jsme si ho pofotili, pokochali se, a že jsme tu vyhráli, to je bonus,“ říká Petr Bolek, který své zákroky z velké části připisuje velkému štěstí.

Když ho v prvním poločase nic netušícího trefili domácí ve výtečné pozici do nohy, napadlo ho, že je to dobré znamení. „Kolikrát se člověk může cítit fantasticky a někdo to malinko před ním lízne nebo to špatně sedne na špičku nohy a je to v bráně. Bylo to dílem štěstí a kluků,“ odmítá zásluhy brankář.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrem Bolkem, jeho spoluhráči a trenérem mluvil v Doněcku Jaroslav Plašil

„Klobouk dolů. Ukázal, že je tady právem a že je to právoplatná náhrada za Matúše,“ tvrdil po zápase střelec první plzeňské branky Daniel Kolář.

On sám mohl také mluvit o velkém štěstí, protože jeho ránu nechtěně tečoval obránce Šachtaru stejně jako v případě dalšího gólu Viktorie, který dal Milan Petržela. „Štěstí tam bylo, ale šli jsme mu naproti,“ myslí si Daniel Kolář.

Štěstí naproti šel určitě nový kouč Viktorie Dušan Uhrin mladší, když dal v přípravě brankáři Petru Bolkovi dostatek příležitostí.

„Věděl jsem, že je budu točit. Předpokládal jsem, že se něco může stát, a stalo se. Věděl jsem, že je dobře připravený. Vůbec jsem neměl myšlenku, že je to pro nás nějaká ztráta,“ těší trenéra plzeňských fotbalistů, kteří se v osmifinále Evropské ligy utkají s francouzským Lyonem.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme