Kynšperk nad Ohří ožije masopustním veselím

V Karlovarském kraji se o víkendu bude konat několik masopustních rejů. Kynšperk nad Ohří ho ale zažije poprvé po dlouhé době. U místního pivovaru bude po oba dny připravena zábava pro děti i dospělé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masopust v Lelekovicích

Masopust v Lelekovicích | Foto: Prokop Maršík

„Chystáme tu oživení masopustních slavností. Tento víkend bude masopustní menu a zabíjačkové speciality. Kdo přijde v masce, dostane prdelačku zdarma,“ láká ředitel místního pivovaru Radek Vomočil.

Nejmenší návštěvníky čeká hlavní bod programu druhý víkendový den. „Na naděli od dvou hodin chystáme dětský maškarní rej, kde každá maska něco malého vyhraje. Bude se soutěžit o nejlepší masku, bude tam i maškarní diskotéka,“ plánuje organizátor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kynšperk nad Ohří, kde o víkendu proběhne masopustní rej, navštívila Andrea Strohmaierová

Oslavy masopustu nejsou u kynšperksého pivovaru novinkou. „Dříve chodil masopustní průvod, a kdyby všechno dopadlo, tak od příštího roku bychom chtěli navázat i na tuto staročeskou tradici a oživit ji,“ doufá Vomočil.

Masopustní rej Kynšperku bude probíhat po celý víkend a jeho centrem bude místní pivovar a jeho okolí. Konec akce je naplánovaný na nedělní šestnáctou hodinu.

Masopust | Foto: Michal Jindra, Lukáš Peška

Andrea Strohmaierová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme