Ján Lašák se snaží chytat jako kachna. Dotáhl tak Liberec do předkola play-off

Ještě na začátku kalendářního roku byli liberečtí Bílí Tygři mimo postupovou desítku a jejich hra rozhodně nedávala fanouškům příliš velké naděje na play off. Pak ale vedení klubu angažovalo slovenského gólmana Jána Lašáka a s jeho příchodem ve výkonnosti Liberce nastal zlom.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Díky klidným výkonům Jána Lašáka se Liberec dostal do předkola play-off

Díky klidným výkonům Jána Lašáka se Liberec dostal do předkola play-off | Zdroj: ČTK

„On je seznační. Od té doby, co přišel, chytá úplně parádně a myslím, že jde nahoru. Myslím, že bude ještě lepší a že to ukážme,“ věří liberecký útočník Jakub Valský.

Lašák je libereckým opravdu velkou oporou. Ošemetné situace řeší s obrovským přehledem a z tribuny to vypadá, že i v těch nejvypjatějších chvílích zachovává ledový klid.

Přehrát

00:00 / 00:00

V vzestup libereckých Bílých tygrů se zajímal Petr Kadeřábek

„To je můj styl ‚kachna‘, kterým se snažím chytat. Když se podíváte na kachnu, tak je strašně klidná, ale pod vodou maká jako blázen. A já vypadám, že jsem klidný, ale ve mně to vře a mám hodně emocí,“ prozrazuje Ján Lašák.

Jen o něm ale zlepšení Liberce v posledních den není. Zlepšila se střelecká produktivity týmu, která už neleží pouze na bedrech Nedvěda a Barteka, v obraně je vidět markantní nárůst obětavosti.

Pokud si podrží Bílí Tygři aktuální formu i pro vyřazovací fázi, nikdo si nedovolí odhadovat, kam až by v play-off mohli dojít.

„Věřím, že dojdeme daleko, protože jsem tomu mančaftu celou dobu věřil, že ta síla v něm je obrovská. Teď dokazujeme, že tam je a věřím, že to z nás spadne a můžeme dojít hodně daleko,“ odhaduje obránce Jan Výtisk.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme