Björndalen nekončí. Čtyřicetiletý biatlonista chce závodit ještě 2 roky

Nejúspěšnější olympionik v historii zimních her, Norský biatlonista Ole Einar Björndalen, si ve 40 letech prodlouží kariéru ještě o dvě sezony. Po dvou zlatých medailích z olympijských her v Soči se cítí ve skvělé formě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ole Einar Björndalen bude závodit ještě dva roky

Ole Einar Björndalen bude závodit ještě dva roky | Zdroj: ČTK

„Před touto sezonou jsem si nebyl jistý, jestli je to moje poslední. Ale během závodů jsem dostal hlad po dalších úspěších a hry v Soči mi dodaly spoustu energie, emocí a inspirace. Po poradě s týmem i nejbližšími jsem se rozhodl pokračovat ještě další dva roky,“ napsal Björndalen svůj facebookový profil.

Původně zamýšlel loučení po této sezoně, v níž završil sbírku olympijských kovů na rekordních 13 včetně osmi zlatých. Ale právě úspěch v Soči ho motivoval k pokračování a dalšímu zápolení s mladšími. Definitivně tak chce skončit po domácím mistrovství světa v roce 2016.

Hry v Soči zahájil nečekaným vítězstvím ve sprintu. V individuálním závodu přitom čekal na triumf dva roky. Pak přidal v areálu Laura ještě zlato ze smíšené štafety. Dvakrát se ním na stupních vítězů ocitli i Češi: ve sprintu bronzový Jaroslav Soukup a stříbrné kvarteto v mixu.

Ve Světovém poháru vyhrál už 94 závodů

„Přece teď nemůžu skončit. Cítím, že je správné pokračovat. Soustředím se na zbývající tři Světové poháry a v létě budu trénovat na další sezonu. Biatlon miluju, je to můj život,“ vysvětlila biatlonová legenda.

Než kariéru za dva roky na mistrovství světa ukončí, může si vylepšit své skvělé statistiky. Ze světových šampionátů má 39 medailí, z toho 19 zlatých, ve Světovém poháru získal šestkrát křišťálový glóbus za celkové prvenství a vyhrál 94 závodů.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme