Na Julisku se po padesáti letech dostala trofej pro vítěze Amerického poháru

Fotbalisté Dukly tentokrát své příznivce nepotěšili. V 19. kole Gambrinus ligy totiž podlehli sestupem ohrožené Jihlavě 0:3. Radost tak mohli mít fanoušci alespoň z toho, že na Julisce po padesáti letech viděli trofej pro vítěze Amerického poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Dukly Praha - ilustrativní foto

Fanoušci Dukly Praha - ilustrativní foto | Zdroj: ČTK

Některé fanoušky její přítomnost zaskočila, ale velká většina z nich si ji vyfotila alespoň samotnou, když ne rovnou spolu s ní. Široký pohár na úzké nožce s andělem navrchu a dvěma fotbalisty po stranách na nižších soklech se příznivcům Dukly líbil.

Značný zájem byl také o následnou autogramiádu tří vítězů Amerického poháru: Karla Knesla, Josefa Nedorosta a Jana Brumovského, který byl u všech čtyř triumfů Dukly v této soutěži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Julisce se po padesáti letech objevila trofej pro vítěze Amerického poháru

„Na takovýhle výsledek nejde zapomenout. Svým způsobem je to mimořádné. Po více než padesáti letech máme pohár doma, což jsme celou tu dobu neměli. Pro všechny fotbalisty je tohle den D,“ ekl Brumovský.

A legendy Dukly za něj vděčí hlavně novému majiteli klubu Petru Pauknerovi. Trofej totiž byla putovní a čtyři triumfy v řadě nebyly Pražanům nic platné.

Americký pohár zůstal polské Polonii Bytom, která v historicky posledním utkání soutěže připravila Dukle vůbec první porážku.

Trofej pro vítěze Amerického poháru viděli fotbalisté i fanoušci Dukly po 50 letech | Foto: facebook.com /FKDuklaPraha

„Bylo to dost složité. Bytom v současnosti hraje třetí ligu a je na tom dost špatně, sportovní vedení moc nereagovalo. Povedlo se to uskutečnit přes jednoho důležitého obchodního partnera, který byl kdysi ministrem energetiky a hornictví. Díky němu se to povedlo v poměrně krátké době,“ popisuje cestu trofeje do Prahy Paukner.

Ten mezitím nechal zhotovit kopii, takže Americký pohár na Julisce alespoň takto zůstane. Stejně jako víra, že současná Dukla na úspěchy té legendární jednou naváže. Minimálně návratem do evropských pohárů.

„V dnešní době mají hodně rezerv a nedostatků, ale výhledově mají dobrý základ. Věřím, že se tam dostanou,“ myslí si čtyřnásobný vítěz Amerického poháru Brumovský.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme