Fotbalisté Sparty porazili po rychlém gólu v ligovém šlágru Plzeň

Fotbalisté pražské Sparty udělali další krok k zisku mistrovského titulu. Lídr ligové tabulky porazil v 19. kole druhou Plzeň 1:0 po gólu Tomáše Přikryla a má na Viktorii v tabulce už osmibodový náskok. Hosté dohrávali po vyloučení Tomáše Hořavy a Michala Ďuriše v devíti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty mají po výhře nad Plzní na čele tabulky už osmibodový náskok

Fotbalisté Sparty mají po výhře nad Plzní na čele tabulky už osmibodový náskok | Zdroj: ČTK

Do utkání vstoupila lépe Sparta, která otevřela skóre zápasu už po osmi odehraných minutách. Matějovský kolmicí za plzeňskou obranu uvolnil na levém křídle Costu, který poslal do pokutového území přesnou přihrávku na Přikryla. Ten prostřelil gólmana Bolka střelou ke vzdálenější tyči.

Po dalších čtyřech minutách se do velké šance dostal sparťanský kapitán Lafata poté, co se k němu v pokutovém území odrazil míč. Jeho střelu nepustil do sítě obránce Řezník, po jehož zákroku sparťané marně signalizovali hru rukou.

Sparta byla aktivnějším týmem i ve zbytku prvního poločasu, větší příležitost ke skórování si ale nevypracovala.

Hned po třech minutách druhé půle si plzeňští fotbalisté sami zkomplikovali zápas. Hořava u půlící čáry ztratil míč, zezadu fauloval Hušbauera a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Plzeň i v deseti dokázala brzy zahrozit. V 58. minutě se dostal k zakončení útočník Wágner, jehož křížnou hlavičku u tyče odvrátil obránce Costa. O dvě minuty později na opačné straně likvidoval Bolek střelu Hušbauera a zakončení Lafaty šlo nad branku.

Plzeň dohrávala na Spartě o devíti. Ovlivnilo to zápas, ví trenér Uhrin

Číst článek

V 76. minutě vystrašil plzeňského gólmana Bolka z přímého kopu Vácha. Sparťanský záložník z dobrých sedmadvaceti metrů zakroutil míč těsně vedle pravé tyče branky Viktorie.

Deset minut před koncem mohla Sparta přidat druhý uklidňující gól. Po centru Dočkala se na vzdálenejší tyči dostal k zakončení střídající Bednář, který hlavičku nasměroval jen do brankáře Bolka.

Plzeň nakonec dohrávala na Letné v devíti, šest minut před koncem duelu viděl po druhé žluté červenou kartu Ďuriš. I v devíti hráčích ale Viktoria v úplném závěru dokázala zahrozit. Střílený centr Horvátha prošel až ke gólmanovi Vaclíkovi, který reflexivně míč vyrazil. Poté se ještě k nebezpečné hlavičce zblízka dostal Hejda, ovšem branku Sparty netrefil.

19. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 8. Přikryl. Rozhodčí: Jech - J. Paták, Zelinka. ŽK: Vácha, Přikryl, Lafata - Hořava, Řezník, Ďuriš, Procházka, Limberský. ČK: 48. Hořava, 84. Ďuriš (oba Plzeň). Diváci: 18.712.
Sestavy:
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Hušbauer (89. Mareček), Vácha, Matějovský - Dočkal, Přikryl (90.+2 Vacek) - Lafata (76. Bednář). Trenér: Lavička.
Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Tecl (89. Hejda), Kolář (80. Bakoš), Ďuriš - Wágner (65. Rezek). Trenér: Uhrin ml.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme