Jarní počasí přivádí do měst Pardubického kraje opět farmářské trhy

Pomalu začíná jaro a do měst se stěhují opět farmářské trhy. Trhovci si na náměstích rozkládají své stánky a prodávají to, co sami vyrobili. Lidé si tam chodí nejen nakoupit, ale i setkat se se známými a popovídat si.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Farmářské thrhy, italské dny na naměstí Jiřího z Poděbrad

Farmářské thrhy, italské dny na naměstí Jiřího z Poděbrad | Foto: Filip Jandourek

Lidé v Lanškrouně si nakupují zeleninu jako zázvor či česnek. Oblíbené jsou také rostlinky.

Sazenice prodává zahradnice Romana Endrstová. „Tyhle sazenice, které teď tady máte, nejsou rychlené. Všechno už se sází ven – ať to jsou trvalky, macešky to samé. Není to prostě vytažené ze zahřátého skleníku,“ říká o svém sortimentu.

Hodně navštěvovaný je také stánek s 200 druhy koření bylinkáře z Týniště nad Orlicí Martina Kadrmase. „Medvědí gril – na maso, zeleninu, těstoviny, brambory,“ prozrazuje Martin, co se u něj prodává nejvíc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Farmářské trhy v Lanškrouně navštívila i Věra Pavlasová

Zájemci si zde mohou koupit i přírodní sirupy, „Někde je přidaný cukr a v rámci konzervantu kyselina citrónová – jinak je to přírodní. Čistě výluh bylinky, voda, případně stévie,“ vysvětluje prodejce sirupů.

Farmářské trhy v Lanškrouně, kam lidé chodí i za popovídáním, se budou konat každý druhý pátek na náměstí Jana Marka Marků od 8 do 16 hodin.


Zvětšit mapu

Marína Dvořáková, Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme